Tervetuloa

Tervetuloa lukemaan meidän blogiamme käsitöistä, leipomuksista, puutarhanhoidosta ja muusta sellaisesta!

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Jäätelökokeilu

Ostin lidlistä SilverCrestin jäätelökoneen. Olen tehnyt jäätelöä koneella kaksi kertaa.
Koneessa on kulho jonka pitää olla pakastimessä 24 tuntia ja pakastepussissa, ettei sisälle menisi jäähilettä, ennen kuin voi tehdä jäätelöä. Ohjeen mukaan jäätelömassan pitäisi olla 4 tuntiä jääkaapissa ennen kuin siitä tekee jäätelöä. Tämä on minusta outoa, koska ymmärtääkseni jäätelökoneen ideanan on saada jäätelöä nopeammin kuin pakastamassa. Olen tehnyt pakastamalla jäätelöä muutamia kertoja ja hyvää siitä niinkin tulee. No, mutta kuitenkin. Tein vaniljajäätelöä ja banaanijäätelöä. Ohjeessa lukee puuterisokerin eli tomusokerin määrä grammoina, joten ensimmäisellä kerralla se piti punnita.Tulos oli, että 50g tomusokeria on noin 1dl.
Ensin astia vaa'alle. Sitten mittari nollaan ja oikea määrä tomusokeria. Näin teen meidän vanhalla  vaa'alla, mutta uudemmissa on varmasti paljon kätevämpi tapa olla mittaamatta kulhon painoa.
Vaniljajäätelöstä tuli liian sokerista. Vaniljan maku tuli vaniliinisokerista, minkä takia se ei maistunut kovin hyvin vaniljalle. Olen nähnyt vaniljajäätelön ohjeen johon käytetään vaniljatankoa. Näin tulee varmasti paremman makuista vaniljajäätelöä. Banaanijäätelöstä tuli ihan hyvää. Paitsi jos ei pidä banaanista niin ei pidä banaanijäätelöstä. Se nimittäin maistuu vain yksinkertaisestin banaanimössölle.

Vaniljajäätelö:
-2 munankeltuaista
-2dl rasvatonta maitoa
-2dl kermavaahtoa (30% rasvaa eli kuohukerma on parempi kuin vispikerma)
-50g puuterisokeria (eli noin 1dl)
-2-4tl vaniliinisokeria (suosittelen kahta)

1.Vatkaa munankeltuainen, puuterisokeri ja vaniliinisokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää kylmä maito
3. Vispaa kerma vaahdoksi.
4. Sekoita muut ainekset kermavaahtoon, kunnes tuloksena on tasainen massa. Koostumuksesta ei tule yhtä hyvää jos sekoitat kermavaahdon muihin aineksiin. Kannatta siis käännellä muut aineksi varovasti kermavaahtoon.
Ja sekaan voi halutessaan lisätä hedemiä tia marjoja ja makeuttaa maun mukaan.

Banaanijäätelö:
-1 suuri kypsä banaani
-2dl rasvatonta maitoa
-1dl kermavaahtoa (30% rasvaa)
-50g puuterisokeria

1. Soseuta banaani
2. Vispaa kerma vaahdoksi
3. Sekoita banaanimuusi ja muut ainekset hyvin keskenään ja lopuksi kermavaahto niin, että tuloksena on tasainen massa.

Sitten massan pitäisi olla se 4 tuntia jääkaapissa, mutta minä pidin sitä ensimmäisellä kerralla vain 2½h ja toisella kerralla noin 1h pakastimessa.

Tässä jäätelökonemallissa kone pitää laittaa ensin päälle ja kaataa sitten jäätelömassa täyttöaukosta. Konetta ei saa pysäyttää kesken jäätelön teon tai jäätelömassa jähmettyy. OBH:n pienehkössä jäätelökoneessa massa pitää kaataa astiaan nopeasti ja laittaa kansi päälle nopeasti ja sitten kone päälle. Jos menee hetkeäkään liian kauaa aikaa, kansi ei enään mene päälle, koska massa on kovettunut. Minu jäätelökoneeni saa olla päällä enintään 40 minuuttia. Banaanijäätelön tein 20 minuutissa.
Kun jäätelön ottaa kylmästä kulhosta pois, se sulaa todella nopeasti ja on pehmeää. Ehkä tämä halppismalli ei ole kaikkein paras jäätelökone, mutta toimii kyllä.

Jäätelöterveisin Anni!
Ps. te voitte lähettää kommenteilla erilaisten jäätelöiden ohjeita, kokeilen niitä mieluusti!

2 kommenttia:

  1. Tuli heti jäätelöolo :o ♥
    Mutta mäkin joskus pienempäni toivoin jäätelökonetta, sellasta ihan pikkulasten, mutta en saanu :D:D
    Liitty kyllä aiheeseen, mut jjoo. (:

    Toi sun jätsikone on varmaanki joku iha semmone realy (y)

    VastaaPoista